De Groenendael is een kleinschalig woon- en zorghuis voor mensen die kampen met de gevolgen van een psychogeriatrische aandoening. Wij bieden plaats aan mensen met verschillende vormen van dementie, die door de gevolgen daarvan niet langer zelfstandig kunnen wonen en een veilige plek nodig hebben. De Groenendael staat voor kleinschalig en veilig wonen. Het huis is ingericht als een gewone gezinswoning en heeft een afgesloten tuin, waar men in alle rust van het zonnetje kan genieten. Dit totaalbeeld zorgt voor een huiselijke, vertrouwde sfeer en een gevoel van verbondenheid. 

De Groenendael is door de initiatiefnemers opgestart om een woonplek te bieden aan ouderen die kampen met de gevolgen van een psychogeriatrische aandoening. Wij willen zorg op maat leveren, zorg die bij het individu past; mensgerichte zorg, waarbij de bewoner waar mogelijk de regie heeft.

De naam van De Groenendael bestond al, genoemd naar de straat waar het huis aan ligt. Wij hebben besloten de naam te behouden. De herkomst van de (straat)naam is voor ons niet helemaal duidelijk. Het kan meerdere betekenissen hebben. Zo is er de mogelijkheid dat de naam groene vallei betekent, niet ondenkbaar gezien de ligging aan de IJssel. Vanuit het oud-Nederlands zou dael ook schuilplaats kunnen betekenen, dat vinden wij een mooie gedachte. We willen namelijk dat ons Zorghuis een veilige plaats is voor onze bewoners, een plek waar men zich thuis voelt en waar men rust ervaart.